Aktuelno
/
Promene uslovljene problemima
VW menja strategiju u vezi električnih automobila

I VW menja smer u vezi električnih automobila

AMR
17/5/2024
Aktuelno

Pad popularnosti električnih automobila u Evropi doveo je do promene planova kod gotovo svih velikih proizvođača automobila

Marka Volkswagen planira da poveća ponudu plug-in hibridnih automobila kao odgovor na usporavanje potražnje za električnim vozilima.

Proširenje game PHEV vozila sada je jedan od VW-ovih glavnih prioriteta, rekao je izvršni direktor Thomas Schäfer. Taj potez je promena smera u odnosu na prethodnu strategiju fokusiranja uglavnom na električna vozila kroz gamu s oznakom ID.

"Kupci sada žele plug-in hibride, uključujući Kinu i SAD", istakao je Schäfer u intervjuu na konferenciji o automobilskoj industriji u Londonu.

{{related-post-1}}

Prodaja plug-in hibrida u Evropi rasla je brže od prodaje električnih vozila ove godine. Volkswagen je menjao svoju električnu strategiju nakon odlaganja nekih modela i zaostajanja u Kini, gde dominiraju lokalne marke, piše Bloomberg. Prošle godine nemački proizvođač je odustao od planova za izgradnju fabrike električnih vozila u matičnoj zemlji, a čija je vrednost dve milijarde evra.

VW-ova najnovija hibridna tehnologija, koja se koristi u modelima kao što su Passat i Tiguan, već nudi električni domet veći od 100 kilometara

Uz usporavanje rasta električnih vozila, proizvođači automobila se okreću poznatim pogonskim sklopovima kako bi obranili prodaju i tržišni udeo. Kako prenosi revija HAK, Toyota je ozbiljno profitirala od porasta globalne potražnje za hibridima.

{{related-post-2}}

Podsetimo da je Grupa Mercedes-Benz ove nedelje saopštila da će prodavati automobile s motorima s unutrašnjim sagorevanjem duže nego što se očekivalo zbog razočaravajuće prodaje električnih vozila, o čemu više možete pročitati ovde, dok su Ford, JLR i mnogi drugi takođe promenili svoje planove oko ubrzanog prelaska na potpuno električne automobile.

Fotografije: 
Volkswagen