Aktuelno
/
Predomislili se
Ford povlači odluku o benzincima i dizelašima

Ford povlači odluku o benzincima i dizelašima

AMR
16/5/2024
Aktuelno

Ford je mislio da 2030. godine potpuno ukine svoje benzince i dizelaše, ali sada povlači odluku

Ford više ne proizvodi Fiestu, a od sledeće godine u istoriju ide i Focus, o čemu je naš portal već pisao. Međutim, možda im ta strategija i nije bila pun pogodak. Ideja mudrih glava u Fordu bila je da prekinu proizvodnju benzinaca i dizelaša u Evropi do 2030. godine. Ali, prodaja električnih automobila trenutno nije na zadovoljavajućem niovu, pa je vreme za promenu planova.

Ford je 2021. najavio svoj cilj da do kraja decenije u Evropi prodaje samo automobile na električni pogon. To je pet godina ranije od plana Evropske unije da posle 2035. dozvoli prodaju isključivo električnih automobila, a u sklopu strategije smanjenja emisija CO2. Međutim, Ford sada javlja da bi mogao da nastavi s prodajom automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem i posle 2030. ako ih kupci žele. To se pogotovo odnosi na hibride i plug-in hibride. Potražnja za električnim automobilima bila je nešto manja nego što je Ford prvobitno planirao, a kompanija ne postiže svoje ambiciozne ciljeve.

{{related-post-1}}

"Moramo da se snađemo na putu ka 100-postotnim električnim pogonima", rekao je Martin Sander, šef Fordovog sektora putničkih automobila u Evropi za Financial Times Future of the Car summit.

Ford je završio s investicijom od dve milijarde dolara za prenamenu svoje fabrike u Kelnu u Nemačkoj za proizvodnju električnih vozila baziranih na MEB platformi Volkswagen grupe. Započeće serijsku proizvodnju električnog kompaktnog SUV-a Explorer u Kelnu u junu i predstaviće drugo vozilo na platformi MEB, takođe u junu, piše revija HAK.

{{related-post-2}}

Kasnije ove godine Ford će otkriti Pumu Gen-E, električnu verziju svog najprodavanijeg malog SUV-a proizvedenog u Krajovi (Rumunija). Proizvođač automobila takođe je započeo prodaju električnih verzija kombija Transit Custom u Turskoj uprkos sporijem rastu tržišta električnih vozila. Podsetimo, Ford više ne proizvodi Fiestu, a od sledeće godine u penziju ide i Focus.

Šta ostali proizvođači automobila planiraju sa svojim kompaktima koje pokreću motori SUS, saznajte ovde.

Fotografije: 
Ford