Saobraćaj
/
Međunarodna akcija
Danas počinje pojačana kontrola saobraćaja

Danas počinje pojačana kontrola saobraćaja: Koji vozači će biti "pod lupom"

AMR
13/5/2024
Saobraćaj
Bezbednost

U okviru međunarodne akcije, policija danas započinje pojačanu kontrolu saobraćaja. Evo koji vozači će biti posebno kontrolisani

Akcija koja će trajati od 13. do 19. maja, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. To znači da će u ovom periodu pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova poseban akcenat staviti na kontrolu autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativnu nastavu, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

{{related-post-1}}

Dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće se dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti.

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila koja je sprovedena u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

Kojih 30 prekršaja policajac nikako ne sme da oprosti vozaču, saznajte ovde.

Fotografije: 
AMR