Aktuelno
/
Čak 32. poziv u servis od početka godine
Bizarni opoziv za Ford Mustang

Bizarni opoziv za Ford Mustang

AMR
8/7/2024
Aktuelno

Ford je objavio da je na snazi opoziv za Mustang jer "upravljač može nenamerno da se okreće". Ovo je 32. povlačenje koje je Ford objavio od početka godine

Ford je upravo objavio još jedan opoziv koji uključuje 30.735 Mustanga iz 2022. i 2023. koji bi mogli da imaju problema s upravljanjem.

Prema opozivu, sekundarni digitalni senzor možda je kalibrisan s obrnutim polaritetom, odnosno upravljački mehanizam je bio pogrešno kalibrisan. Budući da Mustang iz 2022. i 2023. koristi elektro-upravljanje, neispravan senzor može uzrokovati osciliranje upravljača levo-desno kada vozač pokuša da skrene.

Nije precizirano koliko volan oscilira, ali u Fordu kažu da može bez kontrole i namere vozača da "skrene vozilo s jedne na drugu stranu". Proizvođač automobila pokrenuo je istragu o tom problemu krajem juna nakon što je od dobavljača saznao za probleme s upravljačem. Ford za sada zna za dva garantna zahteva koja su možda povezana s ovim problemom, dok izveštaje o mogućim povezanim nezgodama nema.

Rešenje je, srećom, jednostavno. Zastupnici Forda će aktivirati ažuriranje softvera za Mustangov kontrolni modul servo-upravljača. Pojedinačno obaveštavanje vlasnika počeće 5. avgusta, a obaveštavanje prodavaca već je u toku, piše Motor1.

{{related-post-1}}

Inače, ovo je najnoviji u sve većem broju opoziva iz Forda. F-150 je u SAD nedavno povučen zbog problema s menjačem. Bilo je još jedno povlačenje Mustanga zbog potencijalnog rizika od požara početkom juna. Prema američkom Ministarstvu saobraćaja, Ford je izdao 32 opoziva do sad u 2024, što je uticalo na milione vozila.

Fotografije: 
Ford