Predstavljamo
/
Abarth 600e
Nove fotografije Abartha 600e

Stigle nove fotografije agresivnog italijanskog krosovera sa znakom škorpije

AMR
1/4/2024
Predstavljamo
Aktuelno

Abarth je otkrio nove slike sportskog krosovera 600e, a u sklopu proslave svoje 75-godišnjice.

Drugi električni automobil italijanske marke, baziran na Fiatu 600e, prvi put je prikazan pre nekoliko nedelja, ali nove fotografije daju bolji pogled na njegov agresivni "bodykit", upadljivu ljubičastu boju i atraktivne stilske elemente, i to sve pre nego što zvanično bude predstavljen na leto.

Prethodno je bio prikazan samo spreda, ali zadnji deo je sada u potpunosti otkriven, s velikim krovnim spojlerom i upadljivim, "debelim" difuzorom koji ima Abarthov logo škorpiona.

Otkrivena je i unutrašnjost. Kao i manji Abarth 500e, u osnovi je identičan modelu Fiat na kom se bazira, ali s nizom sportskih dodataka koji samo nagoveštavaju njegove sportske performanse.

{{related-post-2}}

Tako je, recimo, posebno istaknuta Abarth grafika ispred suvozača, plus kontrastni šavovi na sportskim sedištima i još jedan škorpion na upravljaču obloženom "alkantarom". Ekran infotejmenta takođe ima prikaze i funkcije specifične za Abarth.

Abarth 600e će imati isti generator zvuka kao i 500e. Upadljiv automobil je boje "Hypnotic Purple"", a ukupno će biti proizvedeno svega 1.949 primeraka.

{{related-post-1}}

Šaljući 240 KS na prednju osovinu, 600e je opisan kao "žestoko konkurentan i moćan" i biće najsnažniji automobil baziran na platformi e-CMP2 Abarth, matične kompanije Stellantis. Glavni rival biće mu Cupra Born.

Abarth tek treba da otkrije podatke o performansama, ali će svakako nadmašiti Fiat na kom se temelji, s vremenom od 0-100 km/h za 6,0 sekundi. Potpune tehničke specifikacije biće otkrivene na debiju automobila, ali je Abarth već potvrdio da je 600e opremljen diferencijalom s ograničenim proklizavanjem (LSD). Gume su razvijene u saradnji s Hankookom i to su izvedene poput onih za Formulu E. Ove gume su dizajnirane da osiguraju dobro prianjanje na stazi dok su istovremeno i efikasne.

Atraktivni 600e verovatno će koristiti istu bateriju od 51 kWh kao i standardni model, ali će veća snaga bez sumnje smanjiti domet s 405 km na oko 320 km.

Fotografije: 
Stellantis