Sport
/
Lamborghini Super Trofeo
Dva podijuma za Miloša Pavlovića u Imoli

Dva podijuma za Miloša Pavlovića u Imoli

AMR
22/4/2024
Sport

Srpski automobilista Miloš Pavlović započeo je novu sezonu sa dva podijuma na trkama Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje su održane na stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli (Italija). Pavlović i njegov timski kolega Alesio Rufini osvojili su dva treća mesta u Pro-Am kategoriji.

Na prvoj trci voženoj u subotu, Pavlović je sjajno startovao sa 7. pozicije, ubrzo nadoknadio još tri mesta i bio u samom vrhu poretka među čak 52 automobila na stazi. Na Imolu se, međutim, spustilo jako nevreme, zbog čega je posle samo nekoliko krugova trka nastavljena iza vozila bezbednosti. U jednom trenutku, Pavlović je bio na čelu karavana, ali kako su se vremenske prilike pogoršavale, došlo je vreme za obavezan odlazak na zamenu vozača.

Time je tandem italijanskog ASR tima pao u poretku i na treće mesto u Pro-Am kategoriji, a prilike za popravni nije bilo, s obzirom na to da je ubrzo istaknuta crvena zastava i trka je prekinuta.

{{related-post-1}}

U nedeljnoj trci, šanse za najviši plasman bile su manje budući da je na stazu prvo izašao Rufini sa čak 46. startnog mesta, ali je Pavlović kasnije svojom vožnjom obezbedio još jednu treću poziciju u okviru kategorije.  

"Bilo je vrlo lepo voziti u Imoli, s obzirom na to da smo nastupali pred više od 80.000 gledalaca, a vožnja pred toliko ljudi je uvek veliko zadovoljstvo. Što se samih trka tiče, i ove sezone u Super Trofeo takmičenju moj fokus je rad sa timskim kolegom, budući da je on amater, ali i pored toga uspeli smo da budemo tokom čitavog vikenda brzi i konkurentni i da se popenjemo na pobedničko postolje. Veoma sam zadovoljan rezultatom. Trke su bile izuzetno uzbudljive, posebno prva u subotu, uzimajući u obzir promenu vremena i oluju koja je stigla tokom trke.

Bilo je zabavno i mogu da kažem da sam vozio s osmehom na licu, pošto volim takve situacije. Šteta što se u današnjim trkama Safety car (sigurnosno vozilo) pušta na stazu možda i pre vremena. Druga trka je bila standardnija, ali i dalje interesantna, s obzirom na to da je preko 50 automobila na stazi i u svakom krugu se nešto dešava… Ipak, ponovo smo se popeli na podijum, drugi smo u šampionatu u ovom trenutku, tako da je ovo veoma pozitivan početak sezone za našu ekipu. Sada nastavljamo da radimo, da pokušamo da na sledećem trkačkom vikendu budemo još bolji.", kaže Pavlović.

{{related-post-2}}

Sledeći trkački vikend za Pavlovića biće ponovo u okviru Super Trofeo šampionata, a na programu je od 9. do 11. maja u Belgiji, na stazi Spa-Frankoršamp.

Fotografije: 
Fabio Principe