Sport
/
Za volanom Lamborghinija
Miloš Pavlović započinje ovogodišnji trkački program

Miloš Pavlović započinje trkački program 2024, saznajte gde prvo nastupa

AMR
20/4/2024
Sport

Srpski automobilista ove godine nastupaće u tri šampionata

Srpski automobilista Miloš Pavlović predstojećeg vikenda na gran-pri stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli (Italija) započinje svoj ovogodišnji trkački program. Pavlović će ove sezone imati prilično gust takmičarski kalendar, s obzirom na to da će nastupiti u tri šampionata: Italijanskom GT šampionatu u trkama izdržljivosti (CIGT Endurance), italijanskom GT šampionatu u sprint trkama (CIGT Sprint) i, kao sporedni program, Lamborginijevom Super Trofeo Evropa takmičenju (Lamborghini Super Trofeo Europe) .

U prva dva šampionata, Pavlović će se takmičiti u automobilu Lamborgini Hurakan GT3 Evo2 (Lambroghini Huracan GT3 Evo2), a automobil će deliti sa Tajlanđaninom Pekom, sa kojim je bio u tandemu i prošle godine. U Super Trofeo takmičenju voziće u tandemu sa Italijanom Alesiom Rufinijem. U sva tri šampionata, Pavlović će se takmičiti u okviru Pro-Am kategorije.

Ovog vikenda, Pavlović u Imoli startuje u okviru Super Trofeo šampionata, koji se u većem delu sezone vozi u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti, što će mu doneti posebnu draž. Kalendar je za Pavlovića dug i obiman i kroz tri šampionata sadrži ukupno 13 trkačkih vikenda, s tim što će se sezona završiti tek sredinom novembra.  

{{related-post-1}}

"Ovo će definitivno biti dinamična i zanimljiva godina kad je reč o mom trkačkom programu. Vozim u tri šampionata i jako sam srećan i zadovoljan što je kalendar toliko popunjen i što će biti puno trkanja! Posebno zato što ću ove godine verovatno u italijanskom GT šampionatu izdržljivosti moći da se borim za neki dobar rezultat, a možda i za šampionsku titulu u kategoriji."

Pavlović i njegove timske kolege voziće “lamborginije” u okviru tima ASR (Auto Sport Racing), što je dobro poznato okruženje, s obzirom na to da je to praktično ista ekipa inženjera i mehaničara iz dosadašnjeg Bonaldi Motorsporta, koji je praktično samo preimenovan.

{{related-post-2}}

Uz pomenuti trkački vikend u Imoli, Super Trofeo Evropa takmičenje voziće se ove godine i na stazi Spa-Frankoršamp (Belgija), Le Man (Francuska, kao deo programa u okviru trke “24 časa Le Mana”, Nirburgring (Nemačka), Barselona (Španija) i Herez de la Frontera (Španija, gde se vozi i ovogodišnje svetsko finale).
Italijanski GT endurans i sprint voziće se na čuvenim italijanskim stazama Valelunga, Muđelo, Imola i Monca. Trke iz Imole moći će uživo da se prate preko striminga na YouTube kanalu Lamborghini Squadra Corse.

Fotografije: 
Fabio Principe