Aktuelno
/
Koncept će biti prikazan na Goodwood festivalu brzine
Honda Prelude se vraća u Evropu

Honda Prelude se vraća u Evropu

AMR
9/7/2024
Aktuelno

Možda se sećate najave s kraja prošle godine da se Honda Prelude vraća, kao i tada prikazanog koncepta. Sada je taj koncept poprimio svoj potpuniji oblik, a tu je i novost da nova Prelude ipak neće biti električna, već hibrid. Potvrđeno je da će se elegantni kupe prodavati i u Evropi

Osim objave dobrih vesti o dostupnosti Prelude na evropskom kontinentu, Honda je sada prikazala i crvenu verziju konceptnog automobila. Atraktivnost modela ističe se naglašenim crvenim Brembo kočionim čeljustima, a upadljivi su i crni točkovi od 20 inča koji su i preuzeti s prošlogodišnjeg koncepta.

Pozadi se nalazi suptilan spojler, ali za sada nema fotografija koje otkrivaju čitav zadnji kraj vozila. Za potpuniji utisak pogledajte video na kraju ovog teksta.

Takođe, sudeći po zatamnjenim prozorima, Honda još uvek nije spremna da prikaže enterijer budućeg modela.

Ali, dok je Prelude zvanično označena kao koncept, dizajn se verovatno neće puno menjati kada govorimo o izgledu serijskog modela. Koncept ima čak i obične spoljne retrovizore, što je obično znak da je vozilo namenjeno za proizvodnju.

{{related-post-1}}

Pomalo nervira što je Honda škrta na rečima o tehničkim specifikacijama. Najnovije saopštenje za medije samo obećava "užitak vožnje kroz savršenu ravnotežu dinamike i efikasnosti." Ipak, jasno je da Prelude neće biti sportski automobil. To je potvrdio glavni inženjer Tomoyuki Yamagami kada je rekao da nova Prelude neće biti "najsportskiji, najzgodniji automobil koji će biti pušten na tržište".

Model šeste generacije najavljen je kao četvorosed, ali biće zanimljivo videti da li će Prelude biti zapravo kupe verzija hibridnog Civica s dvoja vrata. On nudi 200 KS i 315 Nm iz dvolitarskog četvorocilindarskog benzinskog motora sa parom e-motora. U idealnom slučaju, inženjeri bi povećali te brojke s obzirom na malo veće sportske ambicije Honde Prelude.

Pre nego što proizvodni model stigne "negde sredinom 2020-ih", prema rečima Yamagamija, crveni koncept Honde Prelude biće prikazan ove nedelje na Festivalu brzine u Goodwoodu (11.-14. jula).

Pogledajte video:

Fotografije: 
Honda