Aktuelno
/
Kraj za četvorocilindarsku verziju
Toyota Supra 2.0 ide u penziju?

Toyota Supra 2.0 već ide u penziju?

AMR
29/6/2024
Aktuelno
Zanimljivosti

Čini se da je problem slaba prodaja verzije Supre koja koristi dvolitarski motor sa četiri cilindra

Toyota je 2019. oživela kultnu Supru sa šestocilindarskim motorom. Dve godine kasnije, kompanija je ponudila sjajni ulazni model s četiri cilindra. Ali, kako navode svetski automobilski mediji, četvorocilindarska Supra ne može da se nađe nigde u ažuriranju modela za 2025. godinu.

To je krajem nedelje potvrdila i Toyota - slabija verzija Supre biće ukinuta nakon samo tri godine. Predstavnik brenda je za Motor1. rekao da četvorocilindarski motor više neće biti u njihovoj ponudi.

Naime, Supra se sporo prodavala tokom 2023, prodata je u samo 2.652 primerka, dok su ostali sportski automobili zabeležili porast. Iako Toyota ne deli prodaju Supre prema opremi ili motoru, logična pretpostavka je da je verzija s četiri cilindra imala manje uspeha.

{{related-post-1}}

Supra 2.0 iz 2024. došla je s dvolitarskim turbo motorom koji proizvodi 255 konjskih snaga. Bio je uparen isključivo s osmostepenim automatskim menjačem i do 100 km/h ta Supra je stizala za oko 5,0 sekundi.

Sada se Suprina linija sastoji samo od modela sa šest cilindara. Za 2025. spremne su verzije 3.0 i 3.0 Premium, sa svojim trolitarskim turbo "šestakom", koji i dalje proizvodi 382 konjske snage. Može se dobiti s automatskim ili šestostepenim manuelnim menjačem, a do 100 km/h stiže za oko 3,9, odnosno 4,2 sekunde.

Fotografije: 
Toyota