Tržište
/
U planu pet modela
Zna se s kim će VW razvijati e-vozila

Zna se s kojim će kineskim gigantom VW razvijati e-vozila

AMR
30/6/2024
Tržište

VW Grupa planira da razvije tri plug-in hibrida i dva potpuno električna vozila u Kini s lokalnim partnerom SAIC

Prema sporazumu koji su dve kompanije potpisale 27. juna, pet elektrifikovanih modela biće u prodaji od 2026. do 2030. godine, kažu iz SAIC-a, ne otkrivajući znak marke koje će nositi novi modeli.

Ovaj potez predstavlja najnovije nastojanje nemačkog automobilskog diva da bolje angažuje proizvođače automobila kako bi ubrzali razvoj elektrifikovanih vozila.

Krajem juna, VW grupa je takođe potpisala sličan ugovor sa SAIC-om o zajedničkom stvaranju inteligentne EV platforme za Audi, nazvane Advanced Digitized Platform. Proizvodnja prvog Audi modela razvijenog na ovoj platformi počeće 2025. godine, navodi SAIC-VW.

SAIC-VW, sa sedištem u Šangaju, proizvodi i prodaje vozila na benzinski pogon za VW, Audi i Škodu. Takođe proizvodi i distribuira elektrifikovane modele za marke VW i Audi.

{{related-post-1}}

Vozila sastavljena u SAIC-VW razvijena su s tehnologijama VW Grupe. Takođe, nedavno je VW Grupa otkrila plan razvoja dva kompaktna EV-a za marku VW s Xpengom nakon kupovine 4,99 posto udela u ovom kineskom "start-apu".

Fotografije: 
VW