Aktuelno
/
Prve fotografije novog SUV-a
Kraj za Opel Crossland, vraća se Frontera

Kraj za Opel Crossland, vraća se Frontera

AMR
10/4/2024
Aktuelno

Opel je vratio Fronteru u život, u vidu "buckastog" porodičnog SUV modela, a koji dolazi kao zamena za poznati Crossland. Nudiće se s opcijom benzinskog ili čistog električnog pogona.

Kako deluje, nova Frontera je bliska rođaka drugoj generaciji Citroena C3 Aircross, jer će izgleda deliti istu "Smart Car" platformu. Iako menja Crossland, nova Frontera je zapravo veća, odnosno dugačka je oko 4.400 mm i biće pozicionirana kao rival Daciji Duster i Nissanu Qashqai.

Zapravo, nova Frontera je nešto manja od aktuelnog Grandlanda, ali i taj model Opel planira da zameni kasnije ove godine s nešto većim novitetom sa električnom opcijom.

Frontera će se nuditi kao potpuno električna, snage oko 134 KS i dometom od oko 400 km, ali i kao hibridna (benzinac s 48-voltnim sistemom), snage 160 KS.

Nadahnuta svojim imenjakom iz 1990-ih, Frontera neće imati kabinu poput Crosslanda, već će vratiti tablu koja je okrenuta ka vozaču, biće malo zaobljenije i robusnije forme.

{{related-post-1}}

Unutra će sve svakako biti novo, pa se očekuje Opelovo digitalno okruženje "Pure Panel", koje se sastoji od spojenih 10-inčnih ekrana, koji se nalaze na vrhu redizajnirane table, a koja je izgubila većinu fizičkih tastera u korist minimalističkog rasporeda.

Pozadi nova Frontera nudi prtljažnik od 460 litara zapremine, odnosno 1.600 litara s preklopljenim sedištima, dok krovni nosači mogu poneti teret do 200 kg. Još nije potvrđeno da li će Frontera biti dostupna sa sedam sedišta, kao i njen brat Citroën.

Svi ostali detalji za sada su i dalje tajna, ali očekuje se da će Frontera biti u prodaji tokom leta. Prema pisanju Autocara, cena će otprilike biti oko 25.000 evra za benzinca i oko 30.000 evra za potpuno električnu verziju.

Naš test aktuelnog Opel Grandlanda u plug-in hibridnoj verziji pročitajte ovde.

Fotografije: 
Opel