Legende automobilizma
/
Group B, Acropolis Rally
Michele Mouton komentariše svoju vožnju iz 1982. godine

Michele Mouton komentariše svoju vožnju iz 1982. godine

AMR
2/4/2024
Legende automobilizma

Pogledajte snimak legendarne relistkinje Michele Mouton kako se ponovno osvrće na svoju pobedu na reliju Akropolis 1982. godine.

Michele je izuzetno skromna, ističući da nije znala ništa o motosportu pre nego što je počela da vozi. Ohrabruje žene da se odvaže i da, ako imaju finansijskih mogućnosti, obavezno probaju, jer, kako je rekla, ako ona to može - može svako.

Prva pobeda za legendarni reli automobil Audi Quattro došla je na reliju Sanremo 1981. godine, zahvaljujući Michele Mouton. Najuspešnija žena u reliju svih vremena, Mouton je nedavno bila gošća podkasta na YouTube kanalu "DirtFish rally schools", gde je govorila o jednoj od svojih najuspešnijih pobeda na Akropolis reliju 1982.

Moutonova pobeda došla je rano u životu Audija Quattro, koji je postao jedan od najuspešnijih reli automobila svih vremena. Do 1985. evoluirao je u legendarni S1 E2, najlegendarniju verziju ovog fantastičnog vozila.

{{related-post-1}}

Francuska relistkinja se seća mnogo toga o raznim etapama i vozačima koji su se takmičili, a posebno o jednom vrlo neprijatnom delu. Naime, njeni roditelji su došli da gledaju reli, a na samom uglu gde su stajali ona je proklizala automobilom. Prema njenim rečima, njih čak možemo i da vidimo na snimku koji komentariše.

Pogledajte video:

O samom automobilu ne govori puno, ali očigledno je Audi bio dominantan. Mouton je bila druga u šampionatu 1982. odmah iza kultnog Waltera Rohrla.

Fotografije: 
Audi