Aktuelno
/
Kako su ga uskladili s CO2 propisima
Kako je Ferrari uskladio V12 motor s propisima o CO2?

Ferarijev šef razvoja: “V12 s turbo-punjačem? Ne pada mi na pamet!”

AMR
19/5/2024
Aktuelno
Zanimljivosti

Ferrari je nedavno predstavio novi model koji je poneo neobični, ali vrlo direktan naziv - 12Cilindri. I tu nema potrebe za dodatnim objašnjavanjem, zar ne… ili ipak ima? Kako je Ferrari uskladio ovaj motor sa novim propisima o emisijama?

Italijanski proizvođač je uložio velika sredstva u usklađivanje svog V12 motora s novim propisima o emisijama kako bi izbegao potrebu da u njega stavlja turbo-punjač. Ovaj brend je vrlo predan u tome da njegov najveći motor može i mora slobodno da diše i u budućnosti.

Ferrari 12Cilindri otkriven je kao nova GT perjanica marke, koja koristi evoluciju verzije V12 motora od 6,5 litara zapremine, a koji pokreće njegovog prethodnika 812 Superfast. Šefovi kažu da je usklađivanje motora s nadolazećim Euro6e propisima o emisijama bio značajan i vrlo skup deo procesa razvoja novog automobila, ali kao rezultat toga nema potrebe za korišćenjem turbo-punjača u cilju smanjenja emisija.

"Za sada je moguće da nastavimo s prodajom automobila po celom svetu, pa ćemo videti šta će se dešavati u budućnosti", rekao je komercijalni direktor Enrico Galliera. "Posao koji je obavljen na ovom motoru kako bi ostao efikasan i usklađen s regulativom je apsolutno zadivljujući i da - košta, što je verovatno jedan od razloga zašto nema mnogo proizvođača koji nastavljaju da ulažu u V12 motore."

Na pitanje Autocar-a da li bi V12 s turbo-punjačem bio bolji nego da uopšte nema V12, ako bi kompanija na kraju bila prisiljena da donese takvu odluku, šef razvoja Gianmaria Fulgenzi bio je iskren.

"Pokušaću da budem pristojan, V12 s turbo-punjačem mi ne pada na pamet. V12 je atmosferski motor iz mnogo razloga. Turbo-punjače koristimo kada smanjujemo zapreminu motora, a treba nam ista snaga. V12 je prirodan. To je nešto što stvara emocije, zvuk i ubrzanje od niskog do maksimalnog broja obrtaja. To je proizvod koji smo hteli da isporučimo."

Ferrari je sada jedini proizvođač automobila s atmosferskim V12 koji nije elektrifikovan u serijskoj proizvodnji. Aston Martinov ekvivalent ima par turbo-punjača, a Lamborghinijev je sada dostupan samo kao deo hibridnog pogona. Novi hiperautomobil T50 Gordona Murraya koristi atmosferski V12, ali je ograničen na samo 100 primeraka.

{{related-post-1}}

Ferrari još nije dao nikakve naznake za buduće V12 modele osim 12Cilindri, ali moguće je da će nadograđeni motor biti predstavljen u blisko povezanom SUV modelu Purosangue u dogledno vreme.

Koliko je brz i koliko će koštati Ferrari 12Cilindri, saznajte ovde.

Fotografije: 
Ferrari