Sport
/
Još dva Srbina na stazi Nogaro
Clio Cup Europe 2024: Miljković startuje u Francuskoj

Počinje Clio Cup Europe 2024: Miljković startuje u Francuskoj

AMR
26/3/2024
Sport

Pored našeg asa koji se u prethodne dve godine dokazao kao izuzetno konkurentan vozač u Klio kupu Evropa, ovog vikenda na stazi Nogaro debituju još dva srpska takmičara u prestižnom internacionalnom takmičenju – Nikola Tošić i Milan Popović

Beogradski Tempo Racing, na čelu sa poznatim srpskim automobilistom Nikolom Miljkovićem, u novu sezonu Clio Cup Europe ulazi jači za još dva takmičara. Ekipi su se priključili Nikola Tošić, koji je rešio da završi međunarodnu karijeru u kartingu i posveti se automobilskim trkama, kao i Milan Popović, momak koji je godinama unazad velika podrška i važan deo Tempo Racinga, a sada je rešio da se i sam oproba kao takmičar u auto-sportu.

"Spremni ulazimo u novu sezonu i imamo velika očekivanja s obzirom na sada već pozamašno iskustvo i sav zanat koji sam ispekao u prethodne dve godine. Voziću redizajnirani automobil, koji je dobio sasvim nov izgled. Kao promoteri Renoa, učesnici Klio kupa od fabrike dobijaju nove komponente, tako da smo zamenili branik i farove. I to nije sve, jer smo odlučili da uradimo "ribrending" čitavog automobila, tako da trkački Klio sada izgleda kao potpuno nov", objašnjava Miljković.

Uoči polaska na prvu trku u Francusku, naš as je proteklog vikenda imao testiranja na stazi NAVAK u kišnim uslovima. Osim pozitivnih utisaka, Nikola nije propustio da istakne koliko mu znači podrška od sponzora.

"Želim da se zahvalim Auto-moto savezu Srbije i Agenciji za bezbednost saobraćaja na pomoći u pripremi za novu sezonu, kao i Centru NAVAK koji mi je za testiranje ustupio stazu. U Francusku krećemo sa dva kamiona i tri automobila, puni entuzijazma i odlučni da pružimo maksimum kako bismo ostvarili ciljeve", ističe Miljković.

Našu ekipu prva trka očekuje u Francuskoj, na stazi Nogaro, gde Miljković do sada nije nastupao, ali se, kaže, dobro pripremio na simulatoru. Prvi zvanični treninzi u novoj sezoni biće održani u petak, u subotu slede najpre kvalifikacije, a zatim i trka. S obzirom na to da je u nedelju u Francuskoj praznik, druga trka je pomerena na ponedeljak.

{{related-post-1}}

KALENDAR TAKMIČENJA

30. mart – 1.april: Nogaro, Francuska

26-28. april: Portimao, Portugalija

10-12. maj: Hokenhajm, Nemačka

17-19. maj: Mizano, Italija

31. maj – 2. jun: Spa Frankoršamps, Belgija

23-25. avgust: Manji-Kur, Francuska

12-14. septembar: Barselona, Španija

4-6. oktobar: Le Kastelet, Francuska

18-20. oktobar: Monca, Italija

Fotografije: 
Luka Kulundžić