Aktuelno
/
"Tizer" video
BMW na sekund prikazao novi M5 bez maske

BMW na sekund prikazao novi M5 bez kamuflaže

AMR
15/5/2024
Aktuelno

Zaustavite video kada uočite novi BMW M5 bez kamuflaže. Mi smo se divili prizoru

Sportska limuzina u BMW-vom "tizer" videu na sekundu odbacuje maskirnu odeću i otkriva izuzetno atraktivni prednji deo sa prilično širokim "kukovima".

Novi M5 ne dolazi tako često, pa kada se sprema lansiranje nove generacije, BMW želi da se iščekivanje oseća što je jače moguće. Najnoviji video u većem delu prikazuje kamuflirani M5, ali nakratko smo primetili dizajnersku skicu noviteta bez maske.

U tipičnom M stilu, ima upadljive branike koji su znatno širi od onih kod standardne Serije 5. Pronicljivi posmatrači će primetiti poklopce bočnih retrovizora od karbona u specifičnom M dizajnu. Takođe, boja nove M5-ice u videu je vrlo neobična, nešto slično svetlo-bakarnoj nijansi.

Pogledajte video ispod i ne dozvolite da vam promakne novi M5 bez kamuflaže.

Vredi istaći da sledeći M5 (kodnog naziva G90), za razliku od manjeg M3, ima "bubrege" relativno normalne veličine. Oblik nas podseća na BMW-ov moderni 3.0 CSL, ali rešetka ima ravniji dizajn jer se ne proteže toliko prema dole kao na kupeu. Čini se kao da ima horizontalne rešetkice, dok je stari M5 (F90) imao uspravne.

{{related-post-1}}

Imajte na umu da je ovo skica, pa možda nije u potpunosti indikativna za proizvodni dizajn.

Ono što se zna i o čemu se ranije puno pisalo u medijima, jeste da će sledeća generacija sportske limuzine, ali i karavana, biti plug-in hibrid. Naslediće puno toga od modela XM, kombinujući twin-turbo, 4,4-litarski V-8 motor s električnim motorom i litijum-jonskom baterijom. Navodi se da će kombinovana snaga biti oko 718 KS. Izvršni direktor BMW-a Oliver Zipse već je otkrio da će automobil imati električni domet od oko 70 km.

Kako izgleda BMW Serije 5 Touring, pogledajte ovde.

Fotografije: 
BMW