Aktuelno
/
Najsnažniji Bentley
Bentley prikazao Continental GT Speed

Bentley prikazao Continental GT Speed

AMR
28/6/2024
Aktuelno

Bentley ulazi u svet hibrida s Continentalom GT Speed sa 771 KS, koji je ujedno najsnažniji model ove kuće

Sjajni W12 je ugašen - živeo hibridni V8. Bentley je otkrio redizajnirani Continental GT i GTC Speed, s novim hibridnim V8 pogonskim sklopom koji proizvodi 771 KS. To je najsnažniji Bentley dosad, a kao i njegov prethodnik, Continental GT Speed ​​postiže maksimalnu brzinu od 335 km/h na sat.

Bentlijev hibridni sistem sličan je drugim vrhunskim modelima Volkswagen Grupe, poput nove Porsche Panamere, Cayenna Turbo i Lamborghini Urusa SE. Pozadi je postavljena baterija od 25,9 kWh koja pokreće električni motor smešten između 4.0 twin-turbo V8 motora i osmostepenog menjača s dvostrukim kvačilom.

Sam e-motor ima 187,4 KS, a prvenstveno se koristi za "dopunjavanje obrtnog momenta" pri niskim brzinama motora i za glatko menjanje brzina. V8 razvija 592 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

{{related-post-1}}

Bentley je takođe restilizovao Continental GT, a iako izgleda poznato, prednji deo ima nova jednostruka prednja svetla inspirisana modelima kao što su Bacalar i Batur. Motiv dvostrukih prednjih svetala je potpis Conti GT od predstavljanja modela 2003. godine.

Zapravo, to je prvi serijski Bentley s jednim prednjim svetlima od S2 iz 1959. godine, kažu iz kompanije. Pozadi su takođe nova, složenije dizajnirana svetla.

Unutra je definitivno poznati Continental GT, što će reći neverovatno luksuzan.

Ispod kože su novi amortizeri koji omogućavaju individualna podešavanja. Bentley takođe ističe raspodelu u raspodeli 49:51. Speed standardno dolazi s upravljanjem zadnjim točkovima i aktivnim stabilizatorima.

Kabriolet Continental GTC Speed gubi samo desetinku u vremenu od 100 km/h - 3,2 naspram 3,1 sekunde za coupe.

Bentley kaže da će proizvodnja i isporuke modela GT i GTC Speed ​​započeti u trećem kvartalu ove godine. Iako će W12 nedostajati, nema sumnje da će ovaj novi hibridni sistem pružiti neverovatne performanse po kojima je Speed ​​postao poznat.

Fotografije: 
Bentley