Aktuelno
/
Tjuner se poigrao s “konjima” sportske limuzine
Alpina uzela novu BMW Seriju 3 “pod svoje”

Alpina uzela novu BMW Seriju 3 “pod svoje”

AMR
6/6/2024
Aktuelno
Predstavljamo

Alpina B3 i B4 sada imaju GT verzije koje, između ostalog, dodaju 34 konjske snage ionako moćnom rednom "šestaku". To znači da dobijate 529 konjskih snaga, 730 Nm i ličnu dilemu između ovih ili rasnih M Competiton modela

Alpina nudi povećanje snage za kupce BMW-a koji žele sofisticiraniji paket s performansama sličnim M modelima. Ovoga puta poigrali su se sa nedavno redizajniranom Serijom 3, a tokom igre nisu zaboravili ni na ljubitelje brzih karavana.

Dakle, B3 GT dostupan je kao limuzina ili karavan. Kako se bazira na Seriji 3, za razliku od M3 verzije, ovde dobijate manju masku hladnjaka. Sa 529 KS, obe verzije su pravi rivali M3 Competition modelima, a karavan u zelenoj boji s Alpininim točkovima izuzetno prija oku posmatrača.

{{related-post-2}}

Ako više volite velike "bubrege", B4 GT donosi istu snagu u formatu Gran Coupe-a.

Alpina kaže da povećanje snage dolazi od mapiranja revidiranih motora. S Competition snagom ispod haube, limuzina B3 GT može da ubrza do 100 km/h za 3,4 sekunde, što je mali napredak u odnosu na standardni model. B3 GT Touring i B4 GT Gran Coupe do iste brojke stižu za 3,5 sekundi. Snaga se i dalje šalje na sva četiri točka putem ZF-ovog osmostepnog automatskog menjača.

Vizuelno gledano, teško ćete izdvojiti GT od ostalih Alpina, ali moguće je. Potražite male usmerivače vazduha i spliter napred, kao i redizajnirani difuzor pozadi.

{{related-post-1}}

Nijanse plave i zelene boje specifične za Alpinu i dalje su u ponudi, ali i svakako se može birati iz širokog spektra BMW Individual boja. Bez obzira na nijansu, oznaka Alpina istaknuta je oko automobila, a unutra je natpis GT u kultnoj Oro Tecnico.

Isporuke B3 i B4 GT počeće u novembru. Cene startuju od 101.700 za limuzinu B3 i 102.900 evra za Touring. B4 GT Gran Coupe je najskuplji, s početnom cenom od 105.100 evra.

Poslušajte zvuk motora u videu ispod:

Fotografije: 
Alpina