Aktuelno
/
Osvojite putovanje na čuvenu biciklističku trku
Škoda Auto 21 godinu podržava Tour de France

Škoda Auto 21 godinu podržava Tour de France

AMR
4/7/2024
Aktuelno

Ove godine češki proizvođač automobila organizatorima trke je obezbedio 205 uglavnom električnih i plug-in hibridnih vozila

Škoda Auto obeležava svoju 21. godinu zaredom kao zvanični glavni partner Tour de France-a, najpoznatije svetske biciklističke trke. Ove godine održava se 111. izdanje koje je počelo 29. juna Grand Départom u Firenci, Italija. Prvi put ove godine takmičenje se neće završiti u Parizu, jer Olimpijske igre počinju u glavnom gradu Francuske samo nekoliko dana kasnije.

Na većini etapa, potpuno električna Škoda Enyaq služiće direktoru Tour-a Christianu Prudhommeu kao „Crveni automobil“, predvodeći peloton tokom cele trke. Vozilo je opremljeno posebnim karakteristikama, poput panoramskog krova i najsavremenije komunikacione tehnologije. Ove godine, potpuno električni Enyaq i vodeći model brenda Škoda Superb služiće kao njegov mobilni komandni centar.

{{related-post-1}}

Ruta će odvesti 176 vozača i 205 Škoda automobila za podršku kroz 21 etapu i gotovo 3.500 kilometara do Nice 21. jula. Trka će proći kroz Italiju, San Marino, Monako i Francusku. Etape uključuju osam ravnih deonica, četiri brdovite etape, sedam planinskih etapa i dva hronometra, koji prolaze kroz italijanske Apenine, italijanske i francuske Alpe, Centralni masiv i Pireneje.

Kristalni trofej

Vredi istaći da je po 14. put Škoda Design Team odgovoran za izradu trofeja od kristalnog stakla za pobednika i vodeće u bodovnim, brdskim trkama i među mladim vozačima na Tour de France-u. Češki proizvođač automobila već deset godina sponzoriše i zelenu majicu za lidera bodovne klasifikacije.

Kako do putovanja na Tour de France?

Putem kanala društvenih medija proizvođača automobila i na web stranici WeLoveCycling obožavaoci mogu da učestvuju u takmičenjima za osvajanje uzbudljivih nagrada, kao što su vrhunski bicikli, originalni potpisani zeleni dresovi, biciklistička oprema i još mnogo toga. Glavna nagrada je trodnevno putovanje u organizaciji Škode na ovogodišnji Tour de France. Ovo neverovatno iskustvo uključuje pratnju pelotona u vozilu Škoda, let helikopterom iznad rute i vožnju s legendom biciklizma i pobednikom Tour de France-a, Andyjem Schleckom.

Istorija češkog proizvođača automobila usko je povezana s biciklima: 1895. Václav Laurin i Václav Klement osnovali su fabriku bicikala u Mladá Boleslavi, a bicikli i biciklistički dodaci već su godinama deo proširenog asortimana kompanije

Škoda Auto nedavno je obnovila partnerstvo s A.S.O. i tako podržava ukupno 20 međunarodnih profesionalnih i amaterskih sportskih događaja.

Fotografije: 
Škoda