Aktuelno
/
Veliki SUV postao još veći
Prvi snimci nove Škode Kodiaq

Prvi snimci nove Škode Kodiaq

AMR
17/4/2024
Aktuelno
Reportaža

Ekipa Auto Moto Revije trenutno se nalazi u Španiji na prvim test vožnjama druge generacije Škode Kodiaq. Pogledajte video i naše prve snimke velikog SUV-a iz prve ruke.

Veliki SUV postao je još veći, tačnije duži je za šest centimetara (4.758 mm) i može da primi sedam putnika, dok standardno raspolaže sa prtljažnim prostorom od čak 910/2.105 litara zapremine. Osim izmena koje vidimo spolja i unutra, u vidu novih LED Matriks farova, veće maske hladnjaka i potpuno novog enterijera, Kodiaq je prvi put dobio jednu potpuno novu verziju.

Pogledajte video koji otkriva i puno novih praktičnih rešenja u kabini:

Sa drugom generacijom Škode Kodiaq prvi put dolazi i plug-in hibridna verzija, koja će samo na struju nuditi 100 km dometa.

Od ostalih pogonskih sistema tu su dva benzinca: TSI (blagi hibrid) od 1,5 litara i 150 KS, kao i dvolitarski TSI sa 204 KS. Od dizel motora u ponudi su dve verzije 2.0 TDI agregata sa 150, odnosno 193 KS. Svi ovi motori upareni su sa DSG menjačima, dakle manuelnih menjača nema u opciji za novi Kodiaq.

{{related-post-1}}

Najsnažniji benzinac i dizelaš u standardnoj opremi dolaze sa 4x4 pogonom.

Ovo nisu jedine novosti, jer Kodiaq je postao jedna prava high-tech pametnica, pa ostanite uz naš portal jer ćemo uskoro objaviti detalje, kao i utiske iz vožnje i sva ostala važna unapređenja koja je najveći SUV model iz Škode dobio.

Fotografije: 
AMR