Sport
/
Šampionat Evrope na brdskim stazama (FIA EHCC)
Vesniću još jedan podijum u EHCC

Vesniću još jedan podijum u EHCC

AMR
13/5/2024
Sport

Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić osvojio je još jedan podijum u FIA Šampionatu Evrope na brdskim stazama

Španska staza Subida al Fito u Ariondasu po 52. put je ugostila najbolje evropske automobiliste, a jedini srpski predstavnik u ovom takmičenju osvojio je odlično drugo mesto u najbrojnijoj grupi 3.

U Španiji se uz Miljola i Vesnića na podijum popeo i Anže Dovljak, a kako je podijum isti kao na otvaranju sezone u Austriji, jasno je ko će ove sezone biti pretendent na titulu

"Odradili smo ono što smo zacrtali, možda i uspešnije nego što sam se nadao. Prošle godine na istoj stazi sam bio četvrti, a ove poboljšao vreme za gotovo šest sekundi, i sve to na stazi koja je daleko od idealne za moj auto. Spora i krivudava, više odgovara konkurenciji sa "micubišijima" i "hjundaijima". Na sve to treba napomenuti da sam morao biti veoma obazriv jer već sledećeg vikenda je trka u Portugalu, pa vremena za popravke sigurno ne bi bilo. Na kraju je brži od mene bio samo Italijan Antonino Miljolo, te svakako moram biti zadovoljan", ističe Vesnić.

{{related-post-1}}

Milovan Vesnić sa ekipom odmah nastavlja put ka Portugalu, gde će se na stazi Rampa dal Falpera pokraj Brage voziti treći trkački vikend FIA EHCC.

Fotografije: 
Press Milovan Vesnić