Tržište
/
nova velika koalicijia
Udružili se BMW i indijska Tata

Zašto se udružuju BMW i indijska Tata?

AMR
3/4/2024
Tržište

Dobijamo još jednu veliku koaliciju - ugovor o saradnji potpisali su nemački BMW i indijski proizvođač Tata.

BMW Group i Tata Technologies, globalna kompanija za inženjering proizvoda i digitalne usluge, objavili su da su potpisali ugovor o osnivanju zajedničke firme s ciljem uspostavljanja centrale za razvoj softvera i IT-a s lokacijama u Puneu, Bangaloreu i Chennaiju u Indiji.

Glavne razvojne i operativne aktivnosti biće uspostavljene u Bangaloreu i Puneu, a u Chennaiju će fokus biti na poslovnim IT rešenjima. Izvršenje ugovora o zajedničkom nastupu podleže pregledu i odobrenju nadležnih tela.

{{related-post-1}}

Ova saradnja (Joint Venture) će koristiti stručnost digitalnog inženjeringa Tata Technologies i fond talenata u Indiji kako bi doprineo strateškom širenju mogućnosti softverskog kodiranja BMW Grupe u globalnim IT središtima i operacijama, piše u zvaničnom saopštenju. "JV" će se fokusirati na strateški razvoj softvera, uključujući rešenja za softverski razvijana vozila (SDV).

U automobilskom softveru fokus će biti na autonomnoj vožnji, infotejmentu i digitalnim uslugama. U poslovnom IT-u naglasak će biti na digitalizaciji i automatizaciji razvoja proizvoda, proizvodnje i prodaje. Oko 100 obučenih i iskusnih stručnjaka TATA Technologies će osigurati snažan i neposredan doprinos softverskim projektima, navode dve kompanije.

{{related-post-2}}

Christoph Grote, viši potpredsednik za softver i E/E arhitekturu u BMW Grupi je za medije izjavio:

"Naša saradnja s Tata Technologies će ubrzati napredak u polju softverski razvijenog vozila. Indija se na globalnom niovu može pohvaliti velikim brojem talenata s izvanrednim softverskim veštinama, koji mogu doprineti našoj softverskoj kompetenciji. Razvijanje softvera za vozila za BMW Grupu znači rad s vrhunskim procesima i alatima, što zauzvrat daje indijskim softverskim inženjerima priliku da oblikuju vrhunska automobilska iskustva u budućim poljima, kao što su visoko autonomna vožnja i veštačka inteligencija", prenosi revija HAK.

Fotografije: 
BMW, AdobeStock