Aktuelno
/
Lansiranje u junu
Prva slika novog VW Transportera

Prva slika novog VW Transportera

AMR
30/5/2024
Aktuelno

Nemački proizvođač je rešio da prikaže sliku koja donekle otkriva sledeću generaciju kombija Transporter, prikazujući temeljno prerađen dizajn za najpopularnije komercijalno vozilo marke

Sedma generacija dizajnirana je tako da je odmah jasno da se radi o Transporteru, pa je tu kratki i prepoznatljivi nos i zakošeno vetrobransko staklo, što su imali i prethodnici, sve zajedno s karakterističnom linijom kultnog Bullija.

Prednji kraj, s velikom prednjom maskom i restilizovanim svetlima, prati dizajn ID Buzz i Multivan modela. Međutim, sa dužinom između 5.050 mm i 5.450 mm (zavisno od verzije) novi Transporter je duži od dva pomenuta vozila (ID Buzz ima 4.712 mm, a Multivan 4.973 mm).

Novi VW kombi nudiće dizel, plug-in hibridne i električne pogonske sklopove

Pozadi Transporter ima redizajnirana LED svetla u obliku slova C inspirisana varijantom T5 proizvedenom između 2003. i 2015.

Iako potpune specifikacije još nisu objavljene, Transporter će imati točkove od 16, 17 i čak 19 inča, što su najveći aluminijumski točkovi ikada ponuđeni u istoriji ovog kombija.

{{related-post-1}}

Prethodno prikazan u "tizer" videu, popularan kombi bio je odeven u tešku kamuflažu, gde smo videli samo široku masku hladnjaka i redizajnirana prednja svetla, što su očigledne vizuelne promene u odnosu na odlazeći model.

Zna se da će novitet biti ponuđen kao furgon, kiper, shuttle s devet sedišta i kombi s dva reda sedišta. Očekuje se da će biti ponuđena i Sportline oprema, iako to još nije potvrđeno.

VW Transporter biće predstavljen u septembru na sajmu IAA Transportation u Hannoveru, ali, već je krenuo u prodaju u Nemačkoj po ceni od 36.780 evra

Fotografije: 
Volkswagen