Sport
/
Šampionat Evrope na brdskim stazama
Milovan Vesnić u FIA EHCC

Vesnić ređa podijume dok čeka na prvu pobedu

AMR
3/6/2024
Sport

Osvajanjem trećeg mesta u Šternberku, srpski automobilista se po četvrti put ove godine popeo na pobedničko postolje u FIA evropskom šampionatu na brdskim stazama. Trkački vikend u Češkoj obeležili kiša i problemi na automobilu

Milovan Mikica Vesnić i njegov tim Vesnić rejsing, u okviru FIA šampionata Evrope na brdskim stazama, minulog vikenda nastupali su u Ćeškoj.  Popularni Užičanin je u „audiju RS 3 LMS“ prvi put vozio na stazi Ecce Homo u Šternberku, a vikend je završio na trećem mestu.

Timu Vesnić rejsing predstoji potraga za kvarom na "audiju" i rad na popravci i to u veoma kratkom vremenskom roku. Naime, već za dve nedelje sledi nastavak sezone u Nemačkoj, na stazi Glasbarenen, na kojoj Vesnić takođe do sada nije vozio

Srpski as se dobro pomučio za ovako vredan rezultat, posle kog je i dalje drugi u generalnom plasmanu FIA EHCC.

{{related-post-2}}

- Prvi put sam nastupio na ovoj stazi koja je duga čitavih 7,8 kilometara, izuzetno zahtevna i brza. Međutim, upoznavanje sa stazom poremetila je kiša koja padala i u subotu i u nedelju. Meštani kažu da poslednjih 20 godina nisu videli ovako loše usolove za vožnju na stazi Štenberk. Polako postaje iritirajuće da nam od početka sezone vreme nikako ne ide naruku, favorizujući glavnog konkurenta iz Italije koji jedini nastupa sa automobilom koji ima pogon na sva četiri točka. Na sve to, u prvoj takmičarskoj vožnji automobil nekoliko puta nije primio gas, što me je usporilo i prvu trku sam završio kao šestoplasirani. Pokušali smo u kratkoj pauzi da otklonimo kvar, ali nismo uspeli. U drugu trku sam ušao agresivno koliko sam mogao. Prve dve pozicije bile su već izgubljene, ali sam uspeo da budem brži od ostalih konkurenata i za samo pola sekunde osvojio treću poziciju. Nije to rezultat kome smo se nadali, ali moram biti zadovoljan, poručio je Vesnić.

Milovan Vesnić, Petar Janković, tim menadžer i Đorđe Vesnić, Mikicin stariji sin (sa desna na levo)

Inače, Mikica je ponovo, kao i na tri prethodna trkačka vikenda, podelio podijum sa Italijanom Miljolom, koji vozi „micubiši lanser EVO 9“ i Slovencem Dovljakom u „hjundaiju i30 N“.

Fotografije: 
Press Milovan Vesnić