Saobraćaj
/
Lakše plaćanje putarine
Novost za sve vozače koji će ovog leta putovati u Grčku

Važna vest za sve vozače koji će ovog leta putovati u Grčku

AMR
28/3/2024
Saobraćaj

Kako naš portal saznaje iz JP "Putevi Srbije", od 1. juna sa srpskim TAG-om biće moguće elektronsko plaćanje putarine i u Grčkoj.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je razvilo platformu TOLL4ALL, koja predstavlja jedinstveni sistem naplate putarine preko koga je moguće povezivanje naplatnih sistema više zemalja. Platforma donosi velike benefite za građane, jer sa zajedničkim tagom vozači nemaju potrebu da se zaustavljaju na naplatnim stanicama, a putarina se naplaćuje sa platne kartice u određenom iznosu, u zavisnosti od toga da li operater zemlje kroz koju vozač prolazi ima određene popuste ili privilegije.

Jedinstven sistem naplate putarine sa Crnom Gorom biće u funkciji već od 15. aprila, sa Hrvatskom od 15. maja, a sa Grčkom od 1. juna Ovo je vest od izuzetne važnosti za naše ljude, jer se tokom letnjih meseci iz Srbije u Grčku svaki dan uputi čak 10.000 vozila.

{{related-post-1}}

Takođe, biće potpisan ugovor o zajedničkom tagu i sa Bosnom i Hercegovinom, a očekuje se da naplatni sistem bude povezan za nekoliko meseci. U toku su i pregovori sa Italijom.

Na ovaj način, naši vozači moći će da prolaze kroz sve ove zemlje bez zaustavljanja na naplatnim stanicama i izbegnu duga čekanja koja su česta u letnjim mesecima.

Fotografije: 
AMR