Moto
/
ŠAMPIONAT SRBIJE U MEC DISCIPLINI
Nagoveštaj uzbudljive sezone u disciplini mopeda

Nagoveštaj uzbudljive sezone u disciplini mopeda

Igor Gašparević
5/6/2024
Moto

Jagodina je trećeg vikenda maja bila domaćin otvaranja MEC šampionata, a na startu sezone okupilo se 26 takmičara koji su priredili uzbudljive trke i vrhunsku zabavu za sve prisutne ljubitelje moto sporta

Ako je suditi po svemu onome što je viđeno na startu MEC šampionata u Jagodini 18. i 19. maja, s pravom možemo da očekujemo uzbudljivu sezonu u disciplini mopeda. Sva je prilika da ćemo gledati neizvesne trke, kao i neke nove talente na stazama.

Događaj u Jagodini je obeležio desetogodišnji Omar Šabanagić iz Novog Pazara, koji je u klasi Skuter 50 odvezao maestralnu trku i došao do prve pobede u karijeri.

Najbolja borba viđena je između Borisa Mitova i Miloša Đenića u klasi Moped Open. Pomenuti takmičari su priredili spektakularne tri trke, a Mitov je pobedio u dve, što mu je obezbedilo poziciju na najvišem stepeniku postolja. Miloš Đenić, sa jednom pobedom i dva druga mesta, skupio je dovoljno bodova za drugo mesto. Treći je bio Dragićević Vladimir, koji je takođe pokazao zavidnu vozačku veštinu.

U klasi Skuter 70, Almir Šabanagić je sa dve pobede dominantno završio na prvom mestu. Iza njega, Lazar Stanković je zauzeo drugo mesto, dok je novajlija Srđan Zarić završio treći, što je izvanredan rezultat za njegov debitantski nastup.

Klasa Skuter 50 takođe je bila uzbudljiva, a Almir Šabanagić se popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja zahvaljujući pobedi u drugoj trci i ukupnoj prednosti od samo četiri poena. Njegov sin Omar zauzeo je drugo mesto, dok je novajlija Stefan Maksimović završio treći.

{{related-post-1}}

Druga trka Šampionata Srbije u disciplini MEC vozi se 8. juna u Beogradu.

Fotografije: 
Aleksa Stupar