AMSS
/
Beogradski sajam
PREDSTAVLJEN NOVI SIMULATOR PREVRTANJA

Predstavljen novi simulator prevrtanja, promociji na Sajmu prisustvovali ministar policije i generalni sekretar AMSS

AMR
22/3/2024
AMSS

U organizaciji MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, na Sajmu automobila danas je promovisan novi simulator prevrtanja koji korisnicima ukazuje na efekat korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, posetili su zajednički štand MUP-a i ABS-a.

"Maksimalno smo posvećeni donetoj Strategiji bezbednosti saobraćaja, čiji je jedan od ciljeva nula poginule dece od 2030. Svaki izgubljen život u saobraćaju za nas je ogroman gubitak i u smislu prevencije naročito moramo biti posvećeni edukaciji građana o rizicima i opasnostima koje sa sobom nose korišćenje mobilnog telefona u saobraćaju, vožnja pod dejstvom alkohola, ali i nekorišćenje sigurnosnog pojasa", izjavio je ministar Gašić.

{{related-post-1}}

Načelnik Uprave saobraćajne policije je izneo ohrabrujuće podatke da je protekle godine u Srbiji smanjen broj poginulih i povređenih lica, ali i zabrinjavajuću činjenicu da dve trećine poginulih vozača u 2023. nije koristilo sigurnosni pojas. Da su u trenutku saobraćajne nezgode bili vezani, danas bismo imali bar 120 sačuvanih života.
Ovim povodom, Milan Nikolić je poručio:

"Podržavamo svaku aktivnost koja za cilj ima povećanje bezbednosti u saobraćaju, što kroz mnogobrojne projekte koje sami sprovodimo tokom godine, što kroz saradnju sa ključnim institucijama - Ministarstvom unutrašnjih poslova, saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost saobraćaja. Samo zajedničkim delovanjem svih institucija, možemo dostići željeni cilj – da ne bude stradale dece u saobraćaju."

Predstavljanje simulatora na štandu MUP i ABS

Fotografije: 
AMSS