Sport
/
Clio Cup Europe
Clio Cup Spa Francorschamp

Dvojica srpskih vozača na stazi Spa ovog vikenda

AMR
1/6/2024
Sport

Nakon trke u Mizanu, na kojoj je debitant Tošić uspeo da se domogne 19. mesta pod teškim okolnostima, a Miljković nije nastupio zbog problema sa automobilom, Klio Kup serija stigla je na Spa Frankošamp. Na legendarnoj stazi u Belgiji nastupiće obojica srpskih vozača, a prenos trka danas i sutra može se gledati na You Tube kanalu

Stigli smo do polovine sezone u prestižnoj trkačkoj seriji Clio Cup Europe, koja okuplja više od 40 takmičara iz raznih zemalja, a u ovoj jakoj konkurenciji nastupaju i dvojica istaknutih srpskih vozača – iskusni Nikola Miljković i debitant Nikola Tošić.

Za razliku od prethodne trke u Mizanu, kada je Miljković bio prinuđen da izostane zbog problema sa automobilom, naša „mala kolonija“ sada je kompletna.

Kvalifikacije se voze danas od 11:00 h, a trka je u 14:00 h, dok sutrašnji program startuje kvalifikacijama od 9:00 h, koje prethode trci u 12:55 h. Direktni prenosi mogu se pratiti na Renault Clio Series You Tube kanalu.

Juče su održana dva treninga. Prvi je bio po kiši, drugi po suvoj stazi.

-Dosta problema su nam zadavali promenljivi vremenski uslovi, ali sam zadovoljan kako me automobil služi. Na prvom treningu sam imao najbrži prvi i treći sektor od svih vozača i ukupno sam imao četvrto vreme. Isto je bilo i a drugom treningu, ali su mi taj krug „obrisali“ zbog prelaska preko bele linije, kaže Miljković.

{{related-post-1}}

Što se tiče Tošića, on je na prvom treningu po jakoj kiši uspeo da zabeleži deseto vreme od 55 vozača. U drugom, kada se staza već dosta osušila, pritisak u njegovim gumama nije bio dobro pogođen, što se odrazio na „hendling“ automobila koji je dosta podupravljao.

Podsetićemo, tokom prethodnog trkačkog vikenda u Mizanu (17-19. maja) mladi Tošić je napravio sasvim dobar rezultat. Vozeći bez rizika kako sačuvao automobil za trku na Spa, uspeo je da zauzme 19. mesto u generalnom plasmanu, uz podršku Tempo Racinga i Nikole Miljkovića koji je u Italiju putovao samo kako bi savetima pomogao mlađem kolegi.

Fotografije: 
DPPI Alpine Racing